default image

Migraine

Sinds mijn tiende heb ik migraine, ondertussen al 16 jaar. Gemiddeld kwamen de aanvallen 1 keer in de maand: soms wat vaker, soms wat minder vaak. Samen met verschillende artsen heb ik door de jaren heen van alles geprobeerd.

soms tot wel vier maal per week. Omdat dit mij dermate hinderde in mijn dagelijks leven nam ik contact op met mijn huisarts en schreef ik bovendien een fysiotherapeut aan: ik had immers weleens gehoord dat fysiotherapeutische behandelingen ook wel zouden kunnen helpen als behandeling voor migraine. de fysiotherapeute die ik had aangeschreven verwees mij op haar beurt door naar Meindert Van Rumpt. Deze meneer Van Rumpt was een orofaciaal fysiotherapeut Even snel googlen leerde mij dat orofaciale fysiotherapeuten gespecialiseerd zijn in de spieren en gewrichten in het hoofd, de hals en de kaak. Mijn doel van komende afspraken met hem was: terug naar de ‘normale frequentie’ migraineaanvallen.

Tijdens onze eerste afspraak maakte ik kennis met de heer Van Rumpt en zijn ‘dry needles’. Eerlijk is eerlijk: ik was redelijk sceptisch over het feit dat die naaldjes mijn migraine zouden verminderen. Aangezien ik de vele aanvallen zo ontzettend zat was wilde ik echter alles wat een eventuele slagingskans had met alle liefde proberen. Kortom: de maanden die hierop volgden werd ik onderworpen aan dry-needling behandelingen. Wat ik als prettig heb ervaren tijdens de behandelingen was dat de heer van Rumpt mij behalve behandelde, ook vertelde over zijn vakgebied. Ik kreeg steeds minder last van migraineaanvallen. Om te achterhalen of het aan de anti-epileptica kwam stopte ik daar in overleg met mijn huisarts mee.

Ondertussen heb ik al maanden geen migraine, en dat is nog nooit voorgekomen in de afgelopen 16 jaar. Aangezien ik de afgelopen maanden niet naar Lourdes ben gegaan, vermoed ik dat de behandelingen mij heeft geholpen om van mijn (hoge mate van) migraineaanvallen af te komen.

Tevreden ex-patient 05/09/2015

default image

Chronische hoofdpijnpatiënt

U heeft mijn partner behandeld. Hij was een chronische hoofdpijnpatiënt
hij had zeker 15 jaar lang wisselend tussen de 60-100% van de tijd hoofdpijn.
De pijnen putten hem uit, had ’s avonds en in het weekend weinig energie. Ook sport schoot er regelmatig bij in omdat hij te pijnlijk en misselijk was. Het was zelf zo erg dat hij niet zeker wist of hij wel kinderen wilde omdat hij zich zorgen maakte of hij wel genoeg energie en aandacht zou kunnen opbrengen voor hen vanwege deze ellende

Sinds hij bij u geweest is, is alles anders. Het is werkelijk wonderbaarlijk
Hij heeft GEEN hoofdpijn. Hij verbaast zich vrijwel dagelijks over zijn energie ’s avonds en hij is vrolijker

bedankt. Als u ooit nog een slechte dag heeft en zich afvraagt waar u het allemaal voor doet, denk dan alstublieft aan ons. Het is niet overdreven om te zeggen dat u ons leven heeft veranderd.

We genieten nog dagelijks van de effecten van uw behandeling.

Den Haag 05/09/2015

default image

Pijnscheuten

Pijnscheuten in gezicht gelaat en linkerkaak Sinds 5 jr korte periodes van enkele weken van pijnaanvallen in de linkerkant van mijn gezicht. Geprovoceerd door tandenpoetsen en eten/ kauwen. Zeer heftige pijnscheuten in linker slaap, bovenkaak en onderkaak.

Voelt als elektrische prikkeling en de tranen schieten in mijn ogen. Mijn huisarts dacht aan trigemimusneuralgie gezien het verloop in het gebied van de vijfde hersenzenuw, de nervus trigemimus. Volgens mijn tandarts kwam het echter door tandenknarsen gezien de slijtsporen in mijn gebit. Zelf heb ik daar nooit iets van gemerkt, noch mijn vrouw heeft het ooit gehoord. Maar wel herkende ik dat de klachten destijds samenvielen met spanning op het werk. En ik kon door de kaak bewust te ontspannen tijdens lange autoritten de klachten verminderen.

En dan was het na een paar weken over. Maar dit voorjaar gingen de klachten niet meer over. Na een paar maanden besloot ik hulp te zoeken. Na wat googelen kwam ik op de website van fysiotherapeut van Rumpt. De informatie op zijn website leek geknipt voor mijn klachten! Ik kwam op een wachtlijst en na een paar weken werd ik gebeld voor een eerste afspraak. Mijnheer van Rumpt heeft mij eerst uitgebreid onderzocht, ik kreeg veel uitleg en oefeningen mee.

Vanaf de volgende keer werden mijn spieren in de slaapstreek en de kaak behandeld met 'dry needling'. De naald zelf was niet pijnlijk maar als het 'raak' was, een knoop in mijn spier geraakt werd kraakte het heftig en was het ook wat pijnlijk. Zo werd ik wekelijks behandeld en na een week of vier werd de pijn met kauwen minder en later ook met tandenpoetsen. Inmiddels was ik me ook meer bewust geworden van wat de klachten veroorzaakt, dat is bij mij met name het me ingespannen concentreren. Bijvoorbeeld als ik mijn hobby, houtbewerken uitoefen en heel precies moet werken heb ik de neiging mijn kaken op elkaar te klemmen. Na 4 weken werd ik ook onderzocht door een gespecialiseerde tandarts, dr. Sulkus, die mij een opbeetplaat aanraadde.

Voor ik die kreeg waren de ergste klachten al verdwenen door de behandeling van mijnheer van Rumpt. Ik heb de gewoonte om mijn kaken op elkaar te klemmen nog niet afgeleerd. Maar de opbeetplaat (ik draag die 's nachts en bij het houtbewerken) voorkomt dat ik mijn kaken op elkaar klem. Ik heb helemaal geen last meer van de vreselijke pijnscheuten. Wel merk ik dat de spieren van mijn slaap nog wel gevoelig zijn. Ik hoop dat dat met de tijd weg slijt.

een review van een 66 jarige man 05/09/2015